Waarom kies je voor een Personal Branding fotoshoot?  

Vraag je je wel eens af waarom het nodig is om zelf op de voorgrond te treden, om te laten zien wie jíj bent? Wellicht voelt het onwennig of ongemakkelijk om jezelf op die manier te profileren. Tóch is het waardevol om te beseffen dat mensen sneller samenwerken of kiezen voor een bedrijf waarbij ook de medewerkers en de ondernemers centraal staan.

Kijk eens om je heen, naar reclame-uitingen op straat, sla een tijdschrift of folder open, bekijk verschillende social mediakanalen. Bijna niets is zonder gebruik van (sprekend) beeld. Sterke foto’s roepen een bepaald gevoel op en vergroten de herkenbaarheid en zichtbaarheid van jouw bedrijf. Met een personal branding shoot bereik je dit effect. 

Het gezicht achter de onderneming laten zien

Sinds we steeds meer online zichtbaar zijn, willen mensen – misschien wel jouw klanten – ook graag een gezicht áchter de onderneming zien. Het maakt het een stuk persoonlijker en toegankelijker.

Laten we een voorbeeld noemen. Je bent op zoek naar een goede schoonheidsspecialist. Je zoekt een schoonheidssalon waar mensen werken die hun vak verstaan en professionaliteit uitstralen. Daarnaast wil je je waarschijnlijk vertrouwd voelen bij een huidexpert.

Als een website alleen maar heel veel droge tekst vertoont of op een Instagram account voornamelijk standaard productplaatjes te vinden zijn, dan haak je waarschijnlijk af. Je hebt namelijk geen idee met wie je te maken hebt, je mist een stukje persoonlijkheid en sfeer en het is ook niet duidelijk aan wie de expertstatus ontleend wordt.

Daarnaast willen mensen zich kunnen identificeren met iemand. Als je ergens een goed gevoel bij krijgt, is dat vaak al doorslaggevend bij het maken van een keuze.

Ik heb zelfs het idee dat mensen in veel situaties eerder een keuze maken op basis van een fijn gevoel bij iemand dan op basis van wat iemand allemaal heeft bereikt of welke opleidingen degene heeft afgerond.  

Toegankelijker overkomen

Een personal branding fotoshoot helpt jou om te laten zien wat je visie is en hoe je graag overkomt bij je klanten. Klanten weten je sneller te vinden, gaan jou en je bedrijf herkennen, zien dat je moeite hebt genomen om het professioneel aan te pakken en hierin te willen investeren.

De stap voor jouw klant om het eerste contact te leggen, is nu makkelijker gemaakt. Het is een vrij simpele manier om je bedrijf te laten groeien en daardoor meer omzet te gaan genereren.  

Mijn eigen ervaring

Nu ikzelf een nieuwe website heb laten maken, ‘moest’ ik er ook aan geloven. Ik sta zelf veel liever achter de camera dan ervoor – hoewel ik echt zin had in deze branding shoot. De meerwaarde hiervan is dat het eerste contact tussen jou en mij al online is gelegd en dat jij ziet met wie je te maken hebt.

De foto’s die zijn gemaakt tijdens mijn eigen personal branding fotoshoot zet ik regelmatig in op social media en gek genoeg, die ‘scoren’ het hoogst! Omdat ik zoveel foto’s heb, kan ik voorlopig even vooruit met het plaatsen van content. Daar ben ik enorm blij mee! Want ook jij herkent vast wel eens het moment: wat moet ik nu weer posten?

Buiten al die zakelijke voordelen, is het natuurlijk ook ‘gewoon’ leuk om op bepaalde momenten in je leven hele gave en professionele foto’s van jezelf te hebben. Een personal branding photoshoot voelt op zich al als een cadeautje!

Wil jij ook prachtige foto’s?

Ik wil je graag helpen met prachtig beeldmateriaal van jou en je bedrijf! Het is een feestje om al die verschillende ondernemers met stuk voor stuk mooie verhalen voor mijn lens te zien stralen.

Wil je eens kennismaken? Stuur me gerust een e-mail of berichtje.  

Home » Blog » Waarom kies je voor een Personal Branding fotoshoot?