Portret Lois, fotoshoot

Portretfotografie
voor kinderen

Een portretfoto geeft een tijdloze herinnering die vastgelegd is op beeld. Hierbij vind ik het belangrijk dat de foto puur en echt is en dat ik díe blik weet te vangen die het karakter van je kind precies afspiegelt.

Bij een portretfoto is elk detail zichtbaar; daarom doet de kwaliteit van de foto alles.

In de nabewerking versterk ik de positieve kanten van je kind en laat ik de huid en de ogen extra mooi stralen. 

Een verhaal vertellen

Een goede portretfoto onderscheidt zich van een ‘leuk kiekje’. Ik maak beelden die een verhaal vertellen, zodat je blik steeds opnieuw naar de foto aan de muur toegetrokken wordt.

Een intense oogopslag, een dromerige uitstraling, een schaterlach, een ontwapenende uitdrukking, het kan van alles zijn. Als het maar niet een foto is waarop een kind verplicht ‘cheese’ moet zeggen.

Mijn doel is om je kind zich zo op zijn of haar gemak te stellen dat ze bijna vergeten dat we foto’s aan het maken zijn en ze daardoor helemaal zichzelf kunnen zijn. Met de mooiste resultaten tot gevolg!

“Wat een ontzettende fijne ervaring. Esther kwam heel rustig en geduldig over wat een fijne uitwerking had op onze kinderen. En dit is dan ook zeker terug te zien in de resultaten. Wat zijn we ontzettend blij met de portretfoto’s. Esther heeft duidelijk veel passie voor haar vak. Aanrader!”

Ine Moerland
Portret Floortje, fotoshoot

Werkwijze

Vooraf & Locatie

Voorafgaand aan de shoot nemen we de wensen door en bespreken we alle mogelijkheden.

Ik heb een mobiele fotostudio waarmee ik overal kan fotograferen, ook bij jullie thuis. Het voordeel hiervan is dat de kinderen in een vertrouwde omgeving zijn.

Er zijn verschillende kleuren achtergronden mogelijk, van zwart, wit, grijs en bruin of op verzoek een andere gewenste kleur.

Tijdens de fotoshoot

Ik zal ongeveer een kwartier eerder aanwezig zijn om alles klaar te zetten.

Tijdens de shoot zorg ik dat ik rust uitstraal en in gesprek blijf met je kind. Ook bedenk ik leuke spelletjes die ze aan het denken zetten of aan het lachen maken.

Na de fotoshoot

Na de shoot streef ik ernaar om de foto’s binnen 1 à 2 weken zorgvuldig te bewerken en met je te delen in een online privé gallery.

Ook kan ik je advies geven over het printen van je foto’s of dit, indien gewenst, helemaal uit handen nemen. 

“Esther heeft prachtige portret foto’s van mijn kinderen gemaakt. Zelf vond ik het vooraf spannend of mijn kinderen wel ontspannen zouden zijn tijdens het fotograferen maar wat doet Esther dat super!”

— Lianca Benschop
Esther Scholte, fotograaf

Over fotograaf Esther

Het is elke keer weer bijzonder om mensen te mogen fotograferen met hun eigen unieke gezicht en verhaal.

Ik vind het ontzettend leuk om foto’s te maken van kinderen, juist omdat ze zo echt en ontwapenend zijn. De leukste gesprekjes ontstaan tijdens zo’n fotoshoot.

Als kinderen jonger zijn dan twee jaar, is de uitdaging soms groter om ze op beeld te zetten, maar met wat simpele trucjes lukt het altijd! 

“Wat een práchtige foto’s! Ze waren stuk voor stuk zo mooi, dat het echt lastig was om een selectie te maken. Er komen hier zeker twee aan de muur te hangen! Het was heel fijn dat Esther bij ons thuis kon komen, ze stelde de kinderen erg op hun gemak en ze kon, zonder hun mama in de buurt, de foto’s maken. Iets wat ik vooraf niet had verwacht! Kortom, niet twijfelen maar gewoon boeken!”

Yvonne van Nugteren

Als ouder ook op de foto?

Lijkt het je leuk om, naast je kind(eren), zelf ook geportretteerd te worden? Dat kan natuurlijk! In dezelfde stijl en setting leg ik jou als mama en/of papa ook vast. 

Investering

Tarieven zijn exclusief reis- en parkeerkosten.

Portretfotografie:

Voor €160 per persoon, inclusief btw: 

  • Fotoshoot van ongeveer 35 minuten (mobiele studio)
  • Vier digitale bestanden p.p. in hoge kwaliteit, in kleur én zwart/wit
  • Online privé gallery
  • Zorgvuldige nabewerking
  • Extra persoon €95 (plus vier extra digitale bestanden)

Reiskosten gedekt tot 15 km, daarna €0,35 km vanaf Driebruggen.

Veelgestelde vragen

Ik heb thuis geen goede ruimte beschikbaar, mag het ook op een andere locatie plaatsvinden?

Ja zeker. Het mag overal plaatsvinden en als je geen geschikte ruimte kan vinden, kunnen we er ook voor kiezen om bij mij thuis te fotograferen. 

Ons gezin bestaat uit meer dan drie kinderen; kunnen we gebruikmaken van je aanbod?

Natuurlijk! Het tarief is onder andere gebaseerd op de tijdsduur en het aantal foto’s dat ik aanlever. Bij meerdere kinderen verandert dus alleen het tarief.

Ik wil ook graag broertjes en zusjes foto’s, is dit mogelijk?

Nee, helaas hoort dat niet bij dit soort portretshoots. In dat geval zou ik een familiefotograaf adviseren.

Portret Luca, fotoshoot

Prints

Wil je graag hulp bij het laten afdrukken van de foto’s? Ik kan dit volledig uit handen nemen voor je, zodat je hiernaar niet om hoeft te kijken én de meest professionele en mooiste prints ontvangt.

Verschillende mogelijkheden

Er zijn verschillende manieren van printen en ophangsystemen. Fine art prints op dibond of in een baklijst passen het beste bij mijn stijl van fotografie.

Maar heb je andere wensen? Wil je het bijvoorbeeld liever op canvas of op aluminium laten afdrukken? Laat het me gerust weten en ik kan je hierover meer informatie geven.

Fine Art papier

De Fine Art papieren hebben een hoge grammage en de verfijnde texturen in de coating geven een driedimensionaal effect en een ongelooflijke diepte.

Fine art print op dibond

Bij een fine art op dibond komt een foto helemaal tot z’n recht. Het zorgt voor een strakke en moderne uitstraling, maar past in elk interieur. Deze methode heeft een ophangprofiel aan de achterkant van de foto, dat makkelijk op te hangen is en een zwevend effect geeft. 

Tarieven

Fine Art Print op Dibond met zwevend ophangprofiel:

AfmetingenTarief
20 x 30 cm€ 65,50 
30 x 45 cm€ 99,50
40 x 60 cm€ 151,50
50 x 75 cm€ 197,50
60 x 90 cm€ 257,50
80 x 120 cm€ 396,50

Fine art print in baklijst

Een baklijst om een fine art giclée print geeft een mooie, klassieke uitstraling. De foto, zonder een glasplaat, ligt iets verzonken en heeft een kleine afstand tot de rand van de lijst, waardoor je een zwevend effect creëert.

De houten lijsten zijn handgemaakt en verkrijgbaar in de kleuren naturel, wit, donkerbruin en zwart. De mooie houtnerf blijft bij alle kleuren zichtbaar.

Tarieven

Fine art print in baklijst:

AfmetingenTarief
20 x 30 cm€ 99 
30 x 45 cm€ 157,50
40 x 60 cm€ 209
50 x 75 cm€ 269
60 x 90 cm€ 325
80 x 120 cm€ 499