Smaakmakende foto’s

Foodfotografie

Foodfotografie is het creëren van de mooiste foodfoto’s die bruisen van de energie en originaliteit. Foto’s die een bepaald gevoel oproepen. Met mijn vaardigheden in styling verhoog ik de sfeer in een foto.

Dit alles bij elkaar zorgt voor smaakmakende foto’s die perfect passen bij het menu van jouw horecazaak, bij jouw magazine of kookboek.

Herkenbaar?

 • Lukt het niet om professioneel uitziende, sprankelende foto’s te maken van jouw gerechten of assortiment?
 • Frustreert het je dat andere horecazaken aanlokkelijke foto’s hebben van exact dezelfde gerechten als die jij aanbiedt? En kun je daardoor niet verder groeien met je bedrijf en meer omzet genereren?
 • Wil je jouw authentieke gerechten de uitstraling geven die ze verdienen? 
 • Wil je het verhaal áchter jouw gerechten vertellen en laten zien?
 • Wil je met krachtige beelden uitblinken op social media, op je website en/of in een kookboek?

Herken je je hierin? Plan dan een fotosessie in.

Onderscheid jezelf

Bereik jouw doelgroep beter met professionele foto’s

Met professionele foto’s die de originaliteit en sfeer van jouw gerechten uitstralen, is het veel makkelijker om jezelf te onderscheiden en zo (nieuwe) klanten te bereiken die precies passen bij jouw bedrijf.

In mijn foodfotografie wil ik jouw verhaal vertellen en de essentie weergeven van een prachtig gestyled gerecht.

Mogelijkheden

De fotosessie kan bestaan uit alleen gerechten, maar ook uit een serie van zowel de gerechten, als de ambiance van de zaak, het interieur, de horecamedewerkers aan het werk en de oorsprong van het eten.

Hierbij gaat het om het totaalplaatje, waarin je de gasten het verhaal áchter het gerecht laat zien. Deze foto’s zorgen voor herkenning en een persoonlijk, toegankelijk gevoel. Ze zijn ook perfect in te zetten op social media kanalen.

Esther Scholte, food fotograaf
Voorgesprek

Naar jouw smaak

Ik luister goed naar jouw wensen, we bespreken dit van tevoren uitvoerig. Bijvoorbeeld, houd je van dark moody foto’s of heldere foto’s, van veel props of van eenvoud, van felle of sobere kleuren, van natuurlijk of kunstmatig licht?

Bij foodfotografie draait het om details, dus zo’n voorgesprek is heel belangrijk. 

“Ik heb Esther ontdekt via haar foto’s op Instagram. Ik heb haar leren kennen als een zeer prettig persoon om mee te werken, die goede ideeën heeft en ook meedenkt over het totaalplaatje. Een kundige fotograaf met een flexibele instelling.”

Serge Bos
slagerijserge.nl

Werkwijze

Communication by Olena Panasovska from the Noun Project

Voor de fotoshoot

In een voorbereidingsgesprek bespreken we uitvoerig jouw wensen en de verwachtingen. Ik geef waar nodig advies en denk mee over bijvoorbeeld settings, stijl, gebruik van licht en compositie. Ik neem tijdens de shoot allerlei props mee (dit is vaak al van tevoren besproken).

Tijdens de fotoshoot

Tijdens de shoot werken we volgens de gemaakte afspraken, maar laat ik ook graag ruimte vrij om me te laten verrassen door het moment, de omgeving en het eten. Vaak ontstaat er dan een ander mooi beeld en kun je later zelf bepalen waarnaar je voorkeur uitgaat.

Summer by Olena Panasovska from the Noun Project

Nabewerking

De foto’s ga ik, nadat je een keuze hebt gemaakt uit een ruime (onbewerkte) selectie, bewerken op een manier die zo dicht mogelijk bij de realiteit staat. Hierna ontvang je de definitieve foto’s en kun je ze overal voor inzetten.

Esther Scholte, food fotograaf

Over Esther

Mijn passie voor foodfotografie begon toen ik de heerlijke bbq gerechten van mijn man ging vastleggen. En toen ik me er meer in ging verdiepen, was er geen weg meer terug. Ik vind het geweldig hoe creatief je kunt zijn met foodfotografie. Ik kan er zoveel ideeën in kwijt!

Bij foodfotografie is het stylen een heel belangrijk onderdeel voor een geslaagde foto. Je zet veel in scène. Tegelijkertijd ga ik voor geloofwaardige en échte foto’s, zonder geforceerde trucjes en kunstjes. De foto moet natuurlijk nog wel lijken op het gerecht dat jouw klant uiteindelijk voorgeschoteld krijgt.

Investering Foodfotografie

Alle prijzen zijn exclusief btw, reis- en parkeerkosten.

Basis

Inclusief:

 • Voorbereidingsgesprek
 • Advies bij gebruik van props, styling, voorbereiding etc.
 • Fotoshoot incl. foodstyling
 • 25 beelden in hoge kwaliteit
 • Zorgvuldige nabewerking
 • Online privé gallery

Voor €375 excl. btw

Professioneel – Meest gekozen

Inclusief:

 • Voorbereidingsgesprek
 • Advies bij gebruik van props, styling, voorbereiding etc.
 • Fotoshoot incl. foodstyling
 • 50 beelden in hoge kwaliteit
 • Zorgvuldige nabewerking
 • Online privé gallery

Voor €675 excl. btw

Luxe

Inclusief:

 • Voorbereidingsgesprek
 • Advies bij gebruik van props, styling, voorbereiding etc.
 • Fotoshoot incl. foodstyling
 • 120 beelden in hoge kwaliteit
 • Zorgvuldige nabewerking
 • Online privé gallery

Voor €1195 excl. btw

Extra informatie

Het is mogelijk om in 2 termijnen te betalen. Ook is het mogelijk om foto’s bij te bestellen voor €15 per foto.

Pakket op maat

Heb je andere ideeën of wensen? Laat het me gerust weten. Het is mogelijk om een offerte op maat te laten maken.

Veelgestelde vragen

Kan ik in termijnen betalen?

Het is mogelijk om in twee termijnen te betalen.

Voor wie is een foodfotoshoot geschikt?

Voor iedereen die zijn of haar gerecht smakelijk en professioneel op beeld wil laten vastleggen en/of de sfeer van het bedrijf wil overbrengen.

Te denken valt aan een eigenaar van een restaurant die met mooie foto’s zijn menukaart wil laten opvallen, iemand die een kookboek schrijft, een kaasboer die zijn webshop wil vullen met prachtig beeldmateriaal of bijvoorbeeld een horecaondernemer die graag het verhaal van begin tot eind wil vertellen aan de hand van sprekende foto’s.

Kan ik de foto’s vrij gebruiken?

Je bent vrij om de foto’s te gebruiken. Als je de foto’s op social media plaatst, vind ik het natuurlijk altijd leuk als je mijn bedrijfsnaam noemt of mijn (zakelijke) Instagram of Facebook pagina noemt.

Worden de foto’s gepubliceerd, bijvoorbeeld bij een artikel? Dan is naamsvermelding verplicht. Het doorverkopen van foto’s is altijd in overleg met mij.

Nabewerking van de foto’s (behalve uitsnijden) is niet toegestaan. Ik besteed hier veel tijd en liefde aan, dus mocht je bepaalde wensen hebben, neem dan contact op met mij.

Hoe kan ik me het best voorbereiden?

Tijdens het voorbereidingsgesprek bespreken we uitvoerig wat jouw wensen en en verwachtingen zijn. Ook komen hierin gedetailleerde onderwerpen aan bod, zoals het wel of niet gebruik van props, het inzetten van natuurlijk of kunstmatig licht, de manier van stylen enzovoorts.

Vindt de fotoshoot altijd plaats bij de desbetreffende horecazaak?

Meestal vindt de fotoshoot op locatie plaats, daar waar het gerecht tot stand komt. Echter komt het ook voor dat ik in mijn eigen fotostudio de producten fotografeer. De producten worden dan, ofwel kant-en-klaar aangeleverd, ofwel ‘rauw’ verstuurd en dan wordt het product desgewenst bereid tot een smakelijk gerecht. Dit overleggen we van tevoren uitvoerig.

Op welke dagen ben je beschikbaar?

Ik ben voornamelijk werkzaam op maandag, woensdag en vrijdag. In het weekend en de avonden ben ik beperkt beschikbaar.

Neem gerust contact op om mijn precieze beschikbaarheid te vragen.

Heb je een andere vraag? Stuur me gerust een berichtje!